Fossiele brandstof reus Shell maakt een groene stap.

Organisatie Follow This bericht deze week dat Shell een belangrijke stap zet in de richting van duurzame energieproductie. Shell gaat korte termijn doelen stellen die moeten leiden tot een reductie van CO2-uitstoot.

Mens en Klimaat draagt de organisatie Follow This een warm hart toe. Onder leiding van Mark van Baal probeert Follow This de multinational Shell te bewegen in een duurzame richting. Deze week valt er wederom een succes te vieren.

Groene doelstellingen

In 2017 heeft Shell als doel gesteld dat het in 2050 zijn CO2-uitstoot gehalveerd wil hebben. Het bedrijf onder leiding van Ben van Beurden koppelde echter geen middellange- of kortetermijndoelen aan dit doel. Dit zorgde ervoor dat het doel om CO2-uitstoot te verminderen vooral iets ongrijpbaars bleef voor de verre toekomst.

Deze week is echter bekend geworden dat Shell wel middellange- en kortetermijndoelen gaat stellen. Het management wil doelen gaan stellen voor een periode van 3 tot 5 jaar. Dit zou in 2020 van start moeten gaan. En de bonussen van de top binnen Shell worden deels afhankelijk van het wel of niet behalen van deze doelen.

Invloed van aandeelhouders

De verschillende aandeelhouders hebben een belangrijke rol in deze koerswijziging van Shell. Zij hebben namelijk gevraagd om concrete klimaatdoelstellingen en om deze doelen te koppelen aan de bonussen van de top.

Follow This wordt gezien als een katalysator van de duurzame stap die Shell nu maakt. Zij oefenen als ‘groene’ aandeelhouder al jaren druk uit op het bestuur van Shell. Ook andere aandeelhouders zoals het Nederlandse pensioenfonds ABP spreken zich inmiddels steeds duidelijker positief uit over de koerswijziging die Shell nu voorzichtig lijkt te maken.

Follow This

Follow This is blij met de beslissing vanuit Shell: “Shells ambitie is nog verre van voldoende om het Klimaatakkoord van Parijs te halen, maar laten we nu deze nieuwe stap vieren. Geen enkel ander groot oliebedrijf is zo ver.”

Wil je meer weten over Follow This? Je vindt overige nieuwsberichten op de nieuws & media- pagina.

Ook kun je meer informatie vinden op de website van Follow This.

Logo Follow This