Stemadvies 2021: Stem klimaatprogressief

Het klimaat verandert. Om goed om te kunnen gaan met de gevolgen zullen wij zelf ook moeten veranderen. Stilstaan is geen optie. Stem daarom voor vooruitgang en stem klimaatprogressief.

Woensdag 17 maart 2021

Woensdag 17 maart 2021 kun jij stemmen voor de landelijke verkiezingen. Hét moment waarop jij bepaalt wie aan het roer staat en koers gaat varen voor ons in Nederland.

Verbetering is nodig

Het beleid dat de gekozen mensen na deze verkiezingen gaan bepalen is cruciaal voor ons klimaat. Stem daarom op mensen die begrijpen dat verandering nodig is om goed om te gaan met ons klimaat, en die hier ook werk van maken. Het verbeteren van klimaatbeleid is nodig voor een veilige toekomst.

Stem klimaatprogressief

Weet je nog niet precies op wie je moet stemmen? En maak je je wel zorgen om klimaatverandering? Je bent niet de enige. Driekwart van de Nederlanders twijfelt voordat hij of zij een stemkeuze maakt. En ongeveer evenveel mensen maken zich in Nederland zorgen over het klimaat.

We zullen samen in Nederland vooruit moeten kijken, en vooruitgang moeten gaan boeken. Alleen dan gaan we een positieve draai geven aan de klimaatproblemen. Klimaatprogressieve partijen in Nederland zijn: GroenLinks, Partij voor de Dieren en D66.

De Socialistische Partij, Partij van de Arbeid en 50PLUS worden in Nederland ook gelabeld als progressief, maar komen in verschillende onderzoeken als beduidend minder klimaatpositief naar voren. De ChristenUnie is de vreemde eend in de bijt, maar verdiend zeker een vermelding. De partij wordt niet gelabeld als progressief, maar scoort wel goed op klimaatpositief beleid.

Mijn stemadvies

Mijn stemadvies voor een positief en gezond klimaat is: Stem klimaatprogressief en kies voor Groenlinks, D66 of de Partij voor de Dieren.

Overtuigd?

Top! Deel dan dit bericht onder aan deze pagina en laat 17 maart van je horen!

Nog sceptisch?

Goed zo. Een kritische blik is heel gezond. Wil je die kritische blik richten op meer informatie rondom klimaatpositief stemmen? Ga dan naar deze analyse van MVO Nederland waarin je op pagina 3 in één oogopslag ziet hoe groen de partijen in Nederland zijn. 

Nog steeds hongerig naar feiten en informatie? Lees dan deze analyse van klimaatcorrespondent Jelmer Mommers op de Correspondent: “Dit zijn de partijen die klimaatverandering serieus tegengaan”.

Of check dit overzicht van de Correspondent waarin je in één oogopslag ziet welke partijen goed scoren op het gebied van klimaat en duurzaamheid.

De Keezer’s Quest

Wil je naast het klimaat ook andere thema’s mee laten wegen en ben je benieuwd hoe jouw visie zich verhoudt tot de landelijke partijen? Dan raad ik de Keezer’s Quest aan. De leukste manier om te kijken met welke partij jij de meeste overeenkomsten hebt!

Benieuwd naar wat je nog meer kunt doen?

Klimaatprogressief stemmen is een hele goede manier om positieve verandering teweeg te brengen. Klik op onderstaand logo als je nog meer manieren wil vinden om een positieve bijdrage te leveren voor ons klimaat.


Logo Mens en Klimaat

Stem klimaatprogressief